În perioada 29 noiembrie – 1 decembrie, micuţa Andreea Ramona Voicu a cucerit primul loc la un turneu de patinaj artistic care s-a desfăşurat în Bulgaria. Competiţia, denumită Cupa Denvkova-Staviski, după numele clubului organizator, a avut loc în patinoarul Winter Sport Arena din Sofia şi a reunit participanţi din trei categorii de vârstă: novici, juniori şi seniori.

Andreea Ramona Voicu a participat în grupa A a categoriei „novici A”, alături de alte 14 sportive. Românca a fost punctată cu 38,94 de puncte, situându-se pe prima treaptă a podiumului. Astfel, sportiva clubului „Triumf” a surclasat patinatoare din ţara gazdă, dar şi din Germania, Turcia şi Italia.

La Cupa Denkova-Staviski au mai participat şi alţi copii din România. Tot la „novici A”, dar în grupa B, au concurat Irina Maria Preda şi Cristina Mihaela Silca. Cele două au terminat pe locurile 8 şi 9 (din 11), cu punctaje de 29,09, respectiv 27,32 de puncte. La „novici A” băieţi a luat startul Gabriel Coconu. Acesta a fost punctat cu 32,39, cucerind astfe locul 2 (din 6). La „novici B” fete, Diana Minzatanu a ieşit a doua (din 3), cu un punctaj de 34,63.

La categoria “Chicks Girls” (Non ISU), România a avut nu mai puţin de 10 reprezentante, cea mai mică dintre acestea fiind Arianna Petruţ, în vârstă de 5 ani şi 4 luni. Aexandra Gabriela Stefanu şi Ruxandra-Sabina Rotundu au încheiat competiţia pe podium, obţinând locurile 2 şi 3. Ingrid Pricop, Maria Alexandra Giurgiu şi Diana-Alexandra Jiganie s-au clasat pe 6, 7 şi 8, iar Ana Luiza Oprea, Maria-Bianca Ionescu, Teodora Maria Gheorghe şi “mezina” Arianna Petruţ au ocupat poziţiile 12, 13, 14 şi 15. În concurs au participat 18 patinatoare.

La “Cubs Girls” (Non ISU) au participat alte 7 fete din România. Pe prima poziţie a urcat Ana Sofia Beşchea, fiica arbitrului internaţional de patinaj Marina Beşchea, iar pe treapta a doua a podiumului s-a situat o altă româncă, Bristena Patricia Prodea. Maria Lepădatu şi Luiza Elena Ilie au ocupat locurile 8 şi 9, Adela Osman, locul 14, iar Denisa Elena Ghioca şi Giulia-Rebeca Orlandea, locurile 18, respectiv 22. La acest concurs au luat startul 27 de sportive.

La “Chicks Boys”, trei din cei patru participanţi au fost români şi s-au aflat cu toţii pe podium. Locul 1 l-a obţinut David Odovanca, pe poziţia a doua s-a situat Octavian Vişa, iar pe a treia, Anelin George Enache.

Se pare că, deşi patinoarul „Mihai Flamaropol” din Bucureşti nu este încă funcţionabil, aceşti copii reuşesc să îşi continue visul şi să participe la competiţii. Dacă nu la noi, „măcar” în afara graniţelor ţării. Echipa Sport Revolution îi felicită şi trage încă un semnal de alarmă pentru susţinerea sporturilor de iarnă din Capitală. Vrem patinoar!

Sursa: www.sportrevolution.ro

Lasa un comentariu